Διοικητικό συμβούλιο


;

Πρόεδρος

Νίκος Σοφιανός

Ο Νίκος Σοφιανός ανήκει στην τάξη των μικρών επιχειρηματιών και δραστηριοποιείται στο χώρο του τουρισμού (Ξενοδοχείο ΛΗΤΩ Υδρας), των δομικών υλικών (Παρκέτα ΣΟΦΙΑΝΟΣ), των ακινήτων (Nasia Real Estate Development Romania) και των αυτοκινήτων (Parking Ζαλοκώστα). Αποφοίτησε από το London School of Economics and Political Science – LSE (M.Sc. European Studies), το Deree College (B.Sc. in Marketing Management), το Ελληνικό Ωδείο (δίπλωμα Βιολοντσέλο) και το λύκειο του Κολλεγίου Αθηνών. Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στην Πολεμική Αεροπορία. Ασχολείται με τα κοινά από τα μαθητικά του χρόνια και, μεταξύ άλλων, έχει εκλεγεί Αντιπρόεδρος της μαθητικής κοινότητας του Κολλεγίου Αθηνών, Αντιπρόεδρος της φοιτητικής ένωσης του Deree College, Αντιπρόεδρος των ξένων επενδυτών Ρουμανίας, μέλος του ΔΣ του Διεθνούς Επιμελητηρίου, μέλος του ΔΣ του ΕΒΕΑ και μέλος της διοικητικής επιτροπής του ΕΒΕΑ (Οικονομικός Επόπτης 2006-2011 και Γενικός Γραμματέας 2011 – σήμερα). Έχει εμπειρία στη Δημόσια Διοίκηση έχοντας θητεύσει στα διοικητικά συμβούλια του ΕΟΠΥΥ, του Invest in Greece και της Διώρυγας Κορίνθου. Ασχολείται με τον εθελοντισμό και πρόσφατα εξελέγη Πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων του London School of Economics – LSE και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Είναι πατέρας 3 παιδιών.

Αντιπρόεδρος & Tαμίας

Θεόδωρος Καλαμπόκης

Αποφοίτησα από το Κολλέγιο Αθηνών το 2007. Συνέχισα τις προπτυχιακές σπουδές μου στο Οικονομικό πανεπιστήμιο Αθηνών και τη σχολή σκηνοθεσίας Σταυράκου, τις οποίες και ολοκλήρωσα παράλληλα με επιτυχία. Είμαι απόφοιτος του LSE MSc in Philosophy of Science ‘2013 και του LSE MPA in public policy and management ‘2015. Ήμουν πρόεδρος της Ελληνικής κοινότητας των φοιτητών LSE για 3 χρόνια. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου, η κοινότητα βραβεύτηκε με stars award για 1η φορά στην ιστορία της. Σήμερα εργάζομαι στην Αθήνα, ως σύμβουλος επιχειρήσεων στην Aqurance SA και είμαι εκλεγμένος Αντιπρόεδρος, του Συλλόγου Αποφοίτων LSE.

Γενική Γραμματέας

Ελένη Δουνδουλάκη

Η Ελένη Δουνδουλάκη είναι Θεατρολόγος και Σύμβουλος Πολιτιστικής Διαχείρισης. Σήμερα είναι Σύμβουλος επί καλλιτεχνικών θεμάτων του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. Εργάζεται στο χώρο του Πολιτισμού από το 2004 έχοντας συμπράξει με πλήθος πολιτιστικών οργανισμών και φορέων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, έχει διατελέσει Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης (2010-2014), ενώ έχει ενεργή συμμετοχή σε ελληνικά και διεθνή fora Πολιτισμού. Επίσης έχει υπηρετήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση στους Δήμους Ψυχικού και Φιλοθέης-Ψυχικού (2006-2014) έχοντας εκλεγεί Δημοτική Σύμβουλός και έχοντας διατελέσει εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού καθώς και Αντιδήμαρχος. Η Ελένη είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών. Είναι αριστούχος απόφοιτος και υπ. Διδάκτωρ Θεατρολογίας του Ε.Κ.Π.Α, κάτοχος ΜΑ in Cultural Policy and Administration από το University οf Warwick καθώς και κάτοχος MSc ιn Culture and Society από το LSE (merit).

Μέλος

Αλέξανδρος Καρύδης

Ο Αλέξανδρος είναι Δικηγόρος Αθηνών, διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής και μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων. Σήμερα εργάζεται στην Νομική Υπηρεσία του Ομίλου Εταιρειών «Ελληνικά Πετρέλαια». Αποφοίτησε από το Αρσάκειο Ψυχικού, σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών και εργάστηκε στις Βρυξέλλες και το Λονδίνο. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με ειδίκευση στο Εταιρικό και Εμπορικό Δίκαιο (LLM) από το LSE κατά τη διάρκεια του οποίου διετέλεσε μέλος του ΔΣ του LSE SU Hellenic Society και Pro Bono Μanager του LSE LLM Committee. Εξελέγη για δεύτερη φορά μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων LSE. Ο Αλέξανδρος είναι Νομικός Σύμβουλος του ΔΣ και υπεύθυνος για την διεύρυνση και εξάπλωση του Συλλόγου μας με τη δημιουργία νέων Παραρτημάτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μέλος

Αθανάσιος (Θάνος) Ζώης

Ο Αθανάσιος (Θάνος) Ζώης είναι Vice President στην EFG International. Κατά το παρελθόν έχει διατελέσει Senior Private Banker στον τομέα Wealth Management της Alpha Bank (2013-2014). Στον Όμιλο της Credit Agricole, ίδρυσε και διετέλεσε Διευθυντής του Κεντρικού Personal Banking Center της Emporiki Bank (2009-2013) και P.M.O. του Προγράμματος Ανάπτυξης Λιανικής Τραπεζικής στην Ελλάδα (2007-2009). Ξεκίνησε την καριέρα του στον όμιλο της Εθνικής Τράπέζας της Ελλάδος, ως  Relationship Manager στην Εθνική Asset Management. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου ΜSc Accounting & Finance του LSE (2006) και πτυχίου Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών (2004).

Μέλος

Θάνος Μπαλασόπουλος

Ο Θάνος γεννήθηκε το 1989 στη Αθήνα και σπούδασε Οικονομικά στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές (MSc) στην Πολιτική και τα Οικονομικά της Υγείας στο London School of Economics and Political Science (LSE). Επαγγελματικά έχει ασχοληθεί με τον ιατρικό τουρισμό, έχει υπάρξει επιστημονικός συνεργάτης στην Βουλή των Ελλήνων, ενώ τώρα εργάζεται ως Ερευνητής των Οικονομικών της Υγείας στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται με τα οικονομικά και την πολιτική της υγείας, την κοινωνική πολιτική και την έρευνα υπηρεσιών υγείας. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ομάδας Σκέψης «Πολιτική Υγείας» του Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων του LSE, που στοχεύει μέσω του έργου της να αναδείξει κρίσιμα θέματα κοινωνικής πολιτικής και πολιτικής υγείας και να συνδράμει ουσιαστικά στο δημόσιο διάλογο για τη βελτίωση του συστήματος υγείας. Το 2016 εκλέχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων του LSE.

Μέλος

Dr. Χάρης Λαμπρόπουλος

Γεννήθηκε το 1962. Είναι έγγαμος με την Ιωάννα Μακρή (M.Sc. OR LSE, 1986) και έχουν δύο παιδιά, τη Φωτεινή και τον Νικόλα. Είναι διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών της London School of Economics & Political Science (Ph.D. econ. LSE, 1990). Από το 1993 είναι Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικών Ανθρωπίνων Πόρων του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι εκλεγμένο Μέλος ΔΣ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) από το 2006 και συμμετέχει ενεργά σε πλήθος δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα ως, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ερευνών και Μελετών της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΙΕΜΕ-ΚΕΕΕ) και του Κέντρου Μελετών & Ερευνών του ΕΒΕΑ (ΚΕΜΕ-EBEA), Επικεφαλής Σύμβουλος, Μέντορας & Εκπαιδευτής της Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (ΘΕΑ) του ΕΒΕΑ (Athens Start-up Business Incubator THEA-EBEA) και Γενικός Γραμματέας του Φαρμακευτικού Φόρουμ του ΕΒΕΑ (EPhForT). Ακόμη, έχει διατελέσει ανώτατο στέλεχος, μέλος ΔΣ και σύμβουλος σε διάφορες εταιρείες, funds και Οργανισμούς, στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και Σύμβουλος των Υπουργών (α) Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, (β) Τουριστικής Ανάπτυξης και (γ) Παιδείας. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε επιτροπές και ομάδες εργασίας σε εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο, σε επίσημες αποστολές στο εξωτερικό (λ.χ. Ευρωπαϊκή Ένωση, ΟΟΣΑ, US State Department κ.ά.), έχει διατελέσει Principal Consultant της Παγκόσμιας Τράπεζας (the World Bank), έχει λάβει διάφορες διακρίσεις και υποτροφίες και έχει ενεργή συμμετοχή στα κοινά.

Ελεγκτική Επιτροπή